Köszöntő

A járványügyi helyzet javulása lehetővé tette, hogy a Magyar Neurológiai Társaság 38. Kongresszusa 2021. december 2-4. között személyes jelenléttel megrendezésre kerülhessen Siófokon.

Az elmúlt év nagy szakmai és emberi kihívást jelentett valamennyi Kollégánk számára, és kijelenthetjük, hogy a neurológiai betegségekről való gondolkodásunk is jelentősen átalakult.

A COVID világjárványt átélve új értelmet nyert Kongresszusunk mottója, amit még 2019-ben fogalmaztunk meg: Neurológia – jövő a jelenben.

A Kongresszus fő célja továbbra is azoknak az új eredményeknek, módszereknek a bemutatása, amelyek ismerete biztosítja, hogy a neurológiai diagnosztika és terápia gyakorlatát hazánkban is a legmagasabb szinten művelhessük. Biztosak vagyunk abban, hogy számos olyan előadást is fogunk hallani, amely a Sars-Cov2 vírus által okozott érdekes neurológiai eseteket mutatja be.

A hagyományoknak megfelelően, a kongresszus programjának gerincét az idegtudományok területén aktív szakmai társaságok által szervezett blokkok alkotják.

Kiemelt figyelmet szentelünk ifjú kollégáink gyógyító-, és kutatómunkájának bemutatására a Fiatal Neurológusok Fórumán. A plenáris előadásokon neves külföldi és hazai szakemberek számolnak be szakterületük legújabb eredményeiről.
Őszintén reméljük, hogy partnereink és támogatóink bíznak bennünk, a kongresszus szakmai értékében, és támogatásukkal lehetőséget nyújtanak minél több hazai kollégának, hogy naprakészen tudják kezelni betegeiket.
A kongresszus helyszíne, a Hotel Azúr Siófok, csodálatos, ősfás parkjával lehetőséget teremt a felfrissülést biztosító kikapcsolódásra is.

Sok szeretettel várják a kedves Kollégákat a rendezők:

Prof. Dr. Bereczki Dániel Prof. Dr. Kamondi Anita